Nieuwe ronde buurtcafés

image_pdf

14 MEI 2019

Nieuwe ronde Buurtcafés

Komt u naar het vervolg op de buurtcafés? De gemeente heeft in november en december 2018 de eerste buurtcafés in Venlo georganiseerd. De resultaten daarvan zijn dit voorjaar gepubliceerd en gedeeld met de deelnemers.

 

Nieuwe ronde Buurtcafés

In deze eerste buurtcafés werd gesproken over de identiteit van de wijk en op welke manier inwoners van Venlo met de gemeente willen samenwerken aan een mooiere wijk of dorp. Een samenvatting van de conclusies kunt u hier teruglezen.

Vervolg eerste buurtcafés

In iedere wijk gaan we aan de slag met eigen thema’s en onderwerpen. Dat kan enorm verschillen per wijk of dorp. Parkeren of hangjongeren? Groen of verkeer? Woningen voor ouderen of zwerfafval? Alles is bespreekbaar. Samen met uw buurtgenoten bepaalt u de onderwerpen en bespreekt u de mogelijke oplossingen.

U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het buurtcafé op 17 juni om 19.00 uur in Boostenhof

Samenlevingsagenda

We verzamelen alle ideeën, opmerkingen en oplossingen die uit de buurtcafés komen. Vervolgens leggen we deze wijk- en dorpsideeën in het najaar naast de al bestaande plannen van de gemeente. De buurt en de gemeente maken dan samen de keuzes die worden gebundeld in de samenlevingsagenda. Deze wordt in 2020 uitgevoerd in ieder wijk of dorp.

Elk jaar een nieuwe agenda

We maken ieder jaar een nieuwe agenda per wijk of dorp. Op deze manier kan iedereen zijn stem laten horen en werken we samen aan een beter Venlo.