Informatieavond Herbestemming kerk en leefbaarheidsfonds

UITNODIGING INFORMATIEAVOND

 

  1. Geld Leefbaarheidsfonds
  2. Herbestemming kerk

 

Op donderdag  12 januari 2023 om 19.30 uur  in de Boostenhof

 1. Geld Leefbaarheidsfonds

Met de komst van het windturbinepark zal er een bedrag van ruim € 166.000 beschikbaar gaan komen voor Boekend. Om de verdeling van dit bedrag voor te bereiden, is er in de jaarvergadering van Boekender Belang van afgelopen jaar een commissie opgericht bestaande uit Freek Kusters, Henk Teunissen, Wil Peters, Wie Peeters, Frans Gubbels en namens Samenstroom begeleid door Peter Peeters en Monique Zegveld.

Op deze informatieavond wil de commissie u tekst en uitleg geven over de huidige stand van zaken en een plan voorleggen over hoe het bedrag uit het leefbaarheidsfonds zijn bestemming zou kunnen krijgen.

2. Herbestemming Kerk

Het kerkbestuur van de R.-K. Parochie Heilige Lambertus en de potentiële koper van de kerk willen u graag informeren over de plannen voor de herbestemming van de kerk.

Eind september, bij een hoorzitting in de kerk, is bekend geworden dat de Onbevlekt Hart van Mariakerk aan de eredienst wordt onttrokken. Dit zal in mei 2023 gaan gebeuren.

Het kerkbestuur van de R.-K. Parochie Heilige Lambertus, waaronder de parochie van de Boekend ook valt, is met een potentiële koper in gesprek om de kerk een goede herbestemming te geven. De beoogde herbestemming is om onze kerk van appartementen te gaan voorzien. Hier zijn door een architect reeds tekeningen voor gemaakt.
De potentiële koper wil dit plan graag aan alle bewoners van de Boekend presenteren en mogelijke vragen van jullie beantwoorden.

Twee zaken die van belang zijn voor Boekend.

We zien u daarom graag op donderdagavond 12 januari 2023
om 19:30 uur in de Boostenhof, Heymansstraat 125, Boekend.

Met vriendelijke groet,

het bestuur van Boekender Belang

p/a  Heymansstraat 130 A
       5927 NT  Boekend
       www.boekenderbelang.nl
       secretariaat@boekenderbelang.nl

Secured By miniOrange